95 Lebaron with fuel pressure issues - Page 2 - Turbo Dodge Forums : Turbo Dodge Forum for Turbo Mopars, Shelbys, Dodge Daytona, Dodge SRT-4, Chrysler PT Cruiser, Omni and more!

Mitsubishi V6 engines Discussion area for the 3.0 turbo and non-turbo

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 21 Old 11-13-2012, 08:05 PM
Authorized TD Vendor

 
c2xejk's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Indiana
 
My Ride: Spirit R/T
Engine: 3L V6
Induct: Turbo
1/4: 0.000

Posts: 2,528
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 95 Lebaron with fuel pressure issues

Turbosunleashed lists the walbro for $105.

http://turbosunleashed.com/shop/walb...ump-p-140.html

That is the one I run in my Spirit R/T.
c2xejk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 21 Old 10-07-2014, 12:37 PM
TD New Guy
 
Join Date: Sep 2011
Location: Madison, AL
 
My Ride: Buick Regal GS
1/4: 0.000

Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 95 Lebaron with fuel pressure issues

I am helping a lady with her 92 LeBaron that will not start; has the 3l V6. I think it needs a fuel pump - when I turn on the key I hear no sound like a pump starting up, but I don't have a t-fitting to use to hook up my fuel pressure gauge to check (it would have been nice if they had provided a Shrader valve). I read on this thread that a Neon pump should fit. Can anyone tell me if that is correct? I looked up the link above and it has a Walbro pump for about $66; sounds pretty good if it will work.
I appreciate any help you can provide.
procharlie is offline  
post #18 of 21 Old 10-08-2014, 08:52 PM
TD Hardcore User!
 
Join Date: Oct 2004
Location: Avon Park Fl
 
My Ride: 92 Iroc R/T Red
Engine: TIII
1/4: 0.000

Posts: 3,650
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 95 Lebaron with fuel pressure issues

see post 6. watch out for fake walbro pumps. 92 is the same the 95 in this thread.
Tim
charger R/T is offline  
post #19 of 21 Old 10-09-2014, 05:44 AM
Boostaholic
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oshawa, Ontario
 
My Ride: '92 Shadow ES
Engine: 3 litre V6
Induct: N/A
1/4: 0.000

Posts: 970
Images: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 95 Lebaron with fuel pressure issues

Quote:
Originally Posted by procharlie View Post
I am helping a lady with her 92 LeBaron that will not start; has the 3l V6. I think it needs a fuel pump - when I turn on the key I hear no sound like a pump starting up, but I don't have a t-fitting to use to hook up my fuel pressure gauge to check (it would have been nice if they had provided a Shrader valve). I read on this thread that a Neon pump should fit. Can anyone tell me if that is correct? I looked up the link above and it has a Walbro pump for about $66; sounds pretty good if it will work.
I appreciate any help you can provide.
Before you lay blame on the pump itself diagnose the electrics first, make sure that the ASD circuit is working & as well the pump relay circuit on both the control side & switch side & the pump wiring is trouble-free.
55trucker is offline  
post #20 of 21 Old 10-10-2014, 09:00 AM
TD Extreme User!
 
Join Date: Nov 2004
Location: Seattle
 
My Ride: 92 Duster
Engine: 3.0
Induct: Turbo
1/4: 11.500

Posts: 9,524
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
   
Re: 95 Lebaron with fuel pressure issues

Quote:
Originally Posted by c2xejk View Post
Turbosunleashed lists the walbro for $105.

Walbro In-Tank 255 "High Pressure" Fuel Pump

That is the one I run in my Spirit R/T.
Glad you made this post. Not good information was being given about pumps. Drop in Walbros vs modifying something for no reason except that you got bad advice......
Ondonti is offline  
post #21 of 21 Old 10-10-2014, 10:11 PM
Garrett Booster
 
Join Date: Sep 2010
Location: Central Illinois
 
My Ride: 88 Daytona Shelby Z
Engine: 2.2 TII
Induct: Turbo
1/4: 0.000

Posts: 254
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 95 Lebaron with fuel pressure issues

Um... This thread was started in 2012?
I'm curious if the car started OK when warmed up.
I Had an issue with 94 2.2 Toyota.. (In2012). Start cold with hand on intake, start run fine warm. 0 fuel pressure (think gauge bad 0 pressure on another car with no issues). (Toyota pump only runs when cranking/running).

Fix was the temp sensor... After I replaced lots of other parts...coil (in the dist cap), fuel pump( remove rear seat)... Fuel filter...(coil and pump were out of spec)
TravMan63 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Turbo Dodge Forums : Turbo Dodge Forum for Turbo Mopars, Shelbys, Dodge Daytona, Dodge SRT-4, Chrysler PT Cruiser, Omni and more! forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome