Transmission problem? - Turbo Dodge Forums : Turbo Dodge Forum for Turbo Mopars, Shelbys, Dodge Daytona, Dodge SRT-4, Chrysler PT Cruiser, Omni and more!
TurboDodge.com MarketPlace Shelby Registry Contact Us

Advertisement - Remove these ads today by clicking here.
Go Back   Turbo Dodge Forums : Turbo Dodge Forum for Turbo Mopars, Shelbys, Dodge Daytona, Dodge SRT-4, Chrysler PT Cruiser, Omni and more! > Turbo Dodge Technical Chat > Turbo Dodge Help


Turbo Dodge Help Urgent help when something goes wrong with your Dodge and you can't figure out what the problem is. Troubleshooting help and the place to post when you're stuck with a broken car and have to get to work the next day.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-17-2011, 12:24 AM   #1
Transmission problem?  
TD New Guy
 
Join Date: May 2011
Location: Illinois

My Ride: 86 Shelby Charger
1/4: 0.000

Posts: 39
Feedback: (2)
Shelbyunleashed is keeping the peace
I just got my Shelby Charger running. New tank,straps, fuel filter and fuel sending unit. Now I'm driving today and frist gear, second gear and reverse all go out at the same time. Please tell that does nopt mean I need a new transmission. Could it be the shifter linkage or something else. Becuase when I go into reverse first or second it is actually third gear
Shelbyunleashed is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message Share on facebook
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-17-2011, 10:56 AM   #2
Re: Transmission problem?  
TD New Guy
 
Join Date: May 2011
Location: Illinois

My Ride: 86 Shelby Charger
1/4: 0.000

Posts: 39
Feedback: (2)
Shelbyunleashed is keeping the peace
bump
Shelbyunleashed is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-17-2011, 11:27 AM   #3
Re: Transmission problem?  
NAJ
Just A Guy


 
NAJ's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: New Jersey

My Ride: 1990 Daytona Shelby
Engine: 2.2 L VNT
Induct: Turbo
1/4: 15.570

Posts: 19,779
Feedback: (24)
NAJ has really helped outNAJ has really helped out
Not familar with the SC shift linkage but even if I cannot really help it may get you some responses.
According to Mitchell there were rod operated and cable operated shifters...
Which do you have?
NAJ is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-17-2011, 11:58 AM   #4
Re: Transmission problem?  
Dr Doom

 
Dr. Johny Dodge's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: TORONTO ONTARIO CANADA

My Ride: RUSTY DODGES &FORDS
Engine: 86 T1
Induct: Turbo
1/4: 0.000

Posts: 10,872
Feedback: (17)
Dr. Johny Dodge is keeping our cars runningDr. Johny Dodge is keeping our cars running
instructions for rod linkage -- see bottom of first pg ,top of the next 2 pages
Attached Thumbnails
Transmission problem?-img036.jpg   Transmission problem?-img038.jpg   Transmission problem?-img040.jpg  
Dr. Johny Dodge is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-17-2011, 12:13 PM   #5
Re: Transmission problem?  
CHAMPION OF THE LOG


 
onerippinturbo2's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: eagleville pa

My Ride: 85 shelby charger
Engine: 2.2l sohc bored.20
Induct: Turbo + Nitrous
1/4: 12.550

Posts: 6,265
Feedback: (53)
onerippinturbo2 is keeping our cars running
sounds like you have an issue with the rod linkage. most likely bad bushings and the black insert that is on the main shift shaft from the shifter( they fail alot)
onerippinturbo2 is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-17-2011, 05:36 PM   #6
Re: Transmission problem?  
TD New Guy
 
Join Date: Feb 2011
Location: pegram, tenessee

My Ride: 1985 dodge daytona
Engine: 2.2l na
Induct: N/A
1/4: 0.000

Posts: 27
Feedback: (0)
igofast3000 is keeping the peace
sounds like your shifter linkage is just out of adjustment.
igofast3000 is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-17-2011, 09:29 PM   #7
Re: Transmission problem?  
CHAMPION OF THE LOG


 
onerippinturbo2's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: eagleville pa

My Ride: 85 shelby charger
Engine: 2.2l sohc bored.20
Induct: Turbo + Nitrous
1/4: 12.550

Posts: 6,265
Feedback: (53)
onerippinturbo2 is keeping our cars running
linkage just doesnt get out of adjustment, something is worn out.
onerippinturbo2 is offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
charger, gears, transmission

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Turbo Dodge Forums : Turbo Dodge Forum for Turbo Mopars, Shelbys, Dodge Daytona, Dodge SRT-4, Chrysler PT Cruiser, Omni and more! forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2

All times are GMT -5. The time now is 08:54 PM.