Stalling... Help!! - Turbo Dodge Forums : Turbo Dodge Forum for Turbo Mopars, Shelbys, Dodge Daytona, Dodge SRT-4, Chrysler PT Cruiser, Omni and more!

Turbo Dodge Help Urgent help when something goes wrong with your Dodge and you can't figure out what the problem is. Troubleshooting help and the place to post when you're stuck with a broken car and have to get to work the next day.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 21 Old 12-02-2012, 12:20 PM Thread Starter
TD New Guy
 
Join Date: Oct 2010
Location: Colorado Springs
 
My Ride: '88 Daytona Shelby Z
Engine: 2.2L TII
1/4: 16.900

Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Stalling... Help!!

Hey guys,
So the issue I'm having is my Daytona will stall out if its put into neutral while driving... I get codes 22 and 26. I'm worried since this is really dangerous, I got stuck in an intersection yesterday for about 15 minutes. Also it runs reallychuggy in reverse. Any thoughts??
grif21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 Old 12-02-2012, 01:02 PM
TD Extreme User!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mesa, AZ.
 
1/4: 0.000

Posts: 12,584
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
   
Re: Stalling... Help!!

Is your speedo working?

Code 22 is Fault Code 22
Code 26 is Fault Code 26
tryingbe is offline  
post #3 of 21 Old 12-02-2012, 01:17 PM Thread Starter
TD New Guy
 
Join Date: Oct 2010
Location: Colorado Springs
 
My Ride: '88 Daytona Shelby Z
Engine: 2.2L TII
1/4: 16.900

Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

Yeap speedo is working.
grif21 is offline  
post #4 of 21 Old 12-02-2012, 01:19 PM
TD Extreme User!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mesa, AZ.
 
1/4: 0.000

Posts: 12,584
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
   
Re: Stalling... Help!!

Does the stall happens every time?
tryingbe is offline  
post #5 of 21 Old 12-02-2012, 01:22 PM Thread Starter
TD New Guy
 
Join Date: Oct 2010
Location: Colorado Springs
 
My Ride: '88 Daytona Shelby Z
Engine: 2.2L TII
1/4: 16.900

Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

Pretty much every time I go into neutral after driving, unless I really take it easy and downshift slowly. Also when I try to back up it will stall.
grif21 is offline  
post #6 of 21 Old 12-02-2012, 01:37 PM
TD Extreme User!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mesa, AZ.
 
1/4: 0.000

Posts: 12,584
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
   
Re: Stalling... Help!!

It's either the speed sensor is not working correctly or its wiring to the speed sensor, or the AIS (Automatic Idle Speed) motor or its wiring.

http://minimopar.knizefamily.net/ecu/ais_motor.html

http://minimopar.knizefamily.net/ecu/speed_dist_se.html
tryingbe is offline  
post #7 of 21 Old 12-02-2012, 01:39 PM Thread Starter
TD New Guy
 
Join Date: Oct 2010
Location: Colorado Springs
 
My Ride: '88 Daytona Shelby Z
Engine: 2.2L TII
1/4: 16.900

Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

Speed sensor? How did you come to that?
grif21 is offline  
post #8 of 21 Old 12-02-2012, 01:43 PM
TD Extreme User!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mesa, AZ.
 
1/4: 0.000

Posts: 12,584
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
   
Re: Stalling... Help!!

Quote:
Originally Posted by grif21 View Post
Speed sensor? How did you come to that?
Read those links, info are in there.
tryingbe is offline  
post #9 of 21 Old 12-02-2012, 02:34 PM
TD New Guy
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norway
 
1/4: 0.000

Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

it happened to me-check sensor,,
torgtoe@frisurf is offline  
post #10 of 21 Old 12-02-2012, 02:46 PM Thread Starter
TD New Guy
 
Join Date: Oct 2010
Location: Colorado Springs
 
My Ride: '88 Daytona Shelby Z
Engine: 2.2L TII
1/4: 16.900

Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

which sensor was it for you?
grif21 is offline  
post #11 of 21 Old 12-03-2012, 02:24 AM
TD New Guy
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norway
 
1/4: 0.000

Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

Speed-sensor. It had a fail-i think it was wiring- The result was that car stopped as soon as i moved my foot from gas-pedal. As i understand it SS gives order to regulate fuel-so you get to little or to much fuel at very low rhm.
torgtoe@frisurf is offline  
post #12 of 21 Old 12-03-2012, 07:20 AM
NAJ
Just A Guy


 
NAJ's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: New Jersey
 
My Ride: 1990 Daytona Shelby
Engine: 2.2 L VNT
Induct: Turbo
1/4: 15.570

Posts: 22,118
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
     
Re: Stalling... Help!!

Is your CEL illuminated?

Code 22 is Coolant Temp Sensor Voltage High or Low
Code 26 is Injector Control Circuit Cylinders 1 and/or 2

Code 26 will cause a cylinder misfire which will cause poor running which will cause the vehicle to stall.
NAJ is offline  
post #13 of 21 Old 12-03-2012, 01:57 PM
Boostaholic
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
 
Induct: N/A
1/4: 0.000

Posts: 640
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

for my stall out, I had a cracked piston that was blowing so much oil out the blow by tube it was getting sucked back into the intake manifold, an going into my vac lines, which in turned clogged up the map, check vac lines to, just my two cents, GL.
GhostDaytona is offline  
post #14 of 21 Old 12-03-2012, 02:25 PM
Let there be Boooost

 
yellonoma's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Lower Sackville, NS, Canada
 
My Ride: 89 Daytona Shelby TT
Engine: 2.5 TII
Induct: Turbo
1/4: 0.000

Posts: 3,660
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

Since there was talk of speed sensor, possible fault in speed sensor wiring to the SMEC, but not to the instrument cluster. Pretty easy, with a multimeter set to ohms, check to see if you have continuity from the speed sensor plug to the correct pin in the connector for the SMEC, and then wiggle the wiring to see if it breaks continuity.
yellonoma is offline  
post #15 of 21 Old 01-07-2013, 08:10 PM
TD New Guy
 
Join Date: Jan 2013
Location: leduc AB
 
My Ride: 86 Daytona Turbo Z
Engine: 2.2L
Induct: Turbo
1/4: 0.000

Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Stalling... Help!!

same kinda problem. every time i come up to a light and put the cluch in it dies.most times. just put in brand new k&n air filter , new plugs , wires , PCV valve and new belts..i was told it could be the alternator.? everything else on the car works great! minus the tach.but thats another story..please help! new alternator is 200 bucks so id like to get some ideas before i buy one....thanks!
Rustic4x4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Turbo Dodge Forums : Turbo Dodge Forum for Turbo Mopars, Shelbys, Dodge Daytona, Dodge SRT-4, Chrysler PT Cruiser, Omni and more! forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome