Turbo Dodge Forums banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
bought neon srt-4 9,500 great condition 60,000 miles impluse toy buy ? love it.....fast at first but slowing up.....mileage pu 10 miles @ 91 premium ..12 @ 87, oil light comes on at first start (oil level full ) but if i shut off and start again it goes off ...also found crushed pipe (turbo ? ) on under side of motor think it runs from turbo to backside of engineor vise versa...any avise on any other problems i should keep an eye out for.....thanks john
 

·
Registered
Joined
·
3,218 Posts
Any pics, It probably is an intercooler pipe. Do you know why you are getting such horrible mileage? 10 is very bad even for a 500 hp SRT.
 

·
Registered
Joined
·
182 Posts
Likely a bad oil pressure sensor is causing the intermittent light. Had that same issue with my 05 Pacifica. It was also triggering a P0522 code. Key off-on 3 times and read in the digital display area, if P0522 then i'd suspect a bad sensor.
 

·
Administrator
Joined
·
10,120 Posts
codes are always the first place to look, then look at the sticky for what the code means
 

·
Registered
Joined
·
131 Posts
I for sure would not run 87 octane in a SRT-4. Min 91 octane. You are probably getting a lot of knock from running that low of octane.

It seems like the oil sending unit/oil pressure sensor is going out on you.

Shane
 

·
Mr. Moderator
Joined
·
8,900 Posts
Definitely sounds like a vac/boost leak.
Need to run the codes. Lowest I ever got in my SRT is 17 beating the crap out of it
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
you might also check the level of your clutch oil.... I had this issue in mine long ago, freaked me out.
as for 10mpg, i'm not sure why you are there, sounds like you need a tune up cause i'm at 300 to the wheels on stock turbo and still get 21 city... FYI, never run anything less than 91, knock and detonation are very, very bad...
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Bought 2004 Neon SRT4 a year ago totally stock with 12,000 miles. It sat for 2 years. I've put about 20,000 miles on it. Has never really run great, now a lot of hesitation engine light on with TPS code. Any ideas to get this running great? throttle body/injector cleaning?
 
1 - 11 of 11 Posts
Top